Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Το παιδί μου έχει βραχνή φωνή. Είναι δυσφωνία;

Έχει το παιδί σας βραχνή φωνή, καθαρίζει συνέχεια τον λαιμό του ή πονάει όταν κα...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ

Προστέθηκε την: 1/1/2016Το να μάθετε στα παιδιά σας να βάζουν στόχους και να τα βοηθάτε στην επίτευξή τους θα τους δώσει τη δυνατότητα να μάθουν να πετυχαίνουν. Βοηθά επίσης να μάθουν ότι ακόμη κι αν αποτύχουν, θα μπορούν να δοκιμάσουν ξανά.

Κάθε φορά το παιδί σας πετυχαίνει έναν στόχο, είτε πρόκειται για το δέσιμο των κορδονιών των παπουτσιών του, είτε το να μαθαίνει να γράφει το όνομά του ή να κάνει ποδήλατο, αυτό μπορεί να το κάνει να αισθανθεί υπερήφανο για την επίτευξη του στόχου που έθεσε. Όμως μερικές φορές τα παιδιά για να πετύχουν τους στόχους τους χρειάζονται καθοδήγηση. Ο καλύτερος τρόπος για να πείσουμε τα παιδιά να αλλάξουν ή να αποκτήσουν μια καλή συνήθεια, είναι να πάρουν μόνα τους την απόφαση να το κάνουν. Αυτό μπορεί να τα βοηθήσει να μάθουν να βάζουν στόχους, μικρούς και μεγάλους. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν.

1 Θέστε τον στόχο
Κάθε αρχή του χρόνου, σε μια οικογενειακή βραδιά, συζητήστε τους στόχους που θέλει να βάλει το παιδί και κάντε μία λίστα με τους προσωπικούς του στόχους.2 Φτιάξτε ένα σχέδιο δράσης

Μόλις το παιδί καταγράψει τους στόχους του θα πρέπει να τους σπάσει σε μικρότερα κομμάτια για να καταφέρει να τους πετύχει. Ο Saint Exupery είπε «Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή.» Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να καταγράψτε με το παιδί τι χρειάζεται (μέσα, ανθρώπους κλπ) προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έθεσε.

3 Καταγράψτε την πρόοδό του

Κάθε μικρή επιτυχία θα πρέπει να καταγράφεται, έτσι ώστε το παιδί σας να μπορεί να δει την πορεία του στόχου του. Τα γραφήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια οπτική υπενθύμιση του στόχου, τα βήματα που έχουν γίνει και τα μέτρα που πρέπει ακόμη να ληφθούν για να επιτευχθεί ο στόχος. Όταν το παιδί σας βλέπει το οπτικό διάγραμμα μπορεί να φανταστεί και την επιτυχία του στόχου.

4 Ορίστε μια προθεσμία
Όταν υπάρχει μια προθεσμία για να επιτευχθεί ο στόχος είναι λιγότερο πιθανό να αναβληθεί. Γράφοντας κάτω από το στόχο την ημερομηνία λήξης θα βοηθήσει το παιδί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

5 Επιβραβεύστε τις επιδόσεις και δώστε κίνητρα
Η επιτυχία από μόνη της είναι συχνά μια μεγάλη ανταμοιβή, αλλά μερικές φορές χρειάζεται περισσότερο κίνητρο. Αν π.χ. κολλήσετε αυτοκόλλητα σε ένα γράφημα στόχων είναι μια μορφή ανταμοιβής και κινήτρου στο ίδιο το παιδί ότι προοδεύει.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια ΜητρομάραΊσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132