Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Το παιδί μου βάζει πράγματα στο στόμα, τι να κάνω;

 Πιπιλάει ακόμη το χέρι του, μασουλάει το μπουφάν του ή το μανίκι του, γλύφε...

10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας Ο εντοπισμός και η θεραπεία της ΔΕΠ Υ σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση

Προστέθηκε την: 10/7/2011

By Brendan L. Smith
July 2011, Vol 42, No. 7
Print version: page 50

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορεί να είναι απρόσεκτα ή υπερκινητικά, ακόμη και στις καλύτερες των ημερών, κατά συνέπεια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί με ακρίβεια η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα.

Ωστόσο , ένα αυξανόμενο σώμα της έρευνας έχει δείξει ότι η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και να ανακουφίσει τους γονείς.

Η διάγνωση των μικρών παιδιών με ΔΕΠ-Υ είναι "πολύ αμφιλεγόμενο" θέμα,δεδομένου ότι υπάρχει μια θολή γραμμή μεταξύ των κοινών αναπτυξιακών αλλαγών και των συμπτωμάτων της ψυχικής διαταραχής, λέει ο ερευνητής Steven Hinshaw, PhD, πρόεδρος του τμήματος ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. "Τα συμπτώματα για ΔΕΠ-Υ είναι πανταχού παρόντα και είναι άμεσα συνυφασμένα με την ηλικία», λέει. "Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν βλέπουμε τα σημάδια μιας διαταραχής ή απλά τα σημάδια ενός νεαρού παιδιού».

Ο Hinshaw και μερικοί άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ΔΕΠ-Υ μπορεί να διαγνωστεί με αξιοπιστία ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 3 ετών , μετά από ενδελεχή αξιολόγηση.
Σε μια μελέτη παιδιών σχολικής ηλικίας, οι μητέρες ανέφεραν ότι τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια ή πριν την ηλικία των 4 στα δύο τρίτα των παιδιών (Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics, Vol. 23, No. 1).

Χρησιμοποιώντας μεθόδους γονικής εκπαίδευσης και παρεμβάσεις στο σχολείο έχουμε αποτελεσματική θεραπεία της ΔΕΠ-Υ σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.Ορισμένες συμπεριφορικές τεχνικές διαχείρισης είναι αποτελεσματικοί όπως για παράδειγμα ένα συμβολικό σύστημα ανταμοιβής και επαίνων για την παροχή επιπλέον κινήτρων για παιδιά προσχολικής ηλικίας με ΔΕΠ-Υ.
Οι εκπαιδευτικοί θα ήταν καλό να κρατούν τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ κοντά στην έδρα τους και να παρέχουν λεπτομερείς εξηγήσεις των κανόνων της τάξης. Συχνά διαλείμματα και η αναθέση εργασιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν να διατηρηθεί η προσοχή των παιδιών και να μειωθούν τα ξεσπάσματα.

Τα συμπτώματα της ΔΕΠ-Υ μπορεί να επιδεινωθούν σε παιδιά με γονείς που έχουν επίσης ΔΕΠ-Υ. Οι γονείς που σπεύδουν να αντιδράσουν με θυμό και οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν τη σωματική τιμωρία, επίσης, μπορεί να επιδεινώσουν τη διαταραχή.

σχετικές λέξεις αναζήτησης:

διαταραχή    ελλειμματικής    προσοχής    υπερκινητικότητα    προσχολική    ηλικία   


Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132