Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Το παιδί μου έχει βραχνή φωνή. Είναι δυσφωνία;

Έχει το παιδί σας βραχνή φωνή, καθαρίζει συνέχεια τον λαιμό του ή πονάει όταν κα...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ;

Προστέθηκε την: 4/9/2015
Δεν είναι έτοιμο ή δεν θέλετε να στείλετε το παιδί σας σε έναν παιδικό σταθμό; Υπάρχουν και άλλες λύσεις!


Όλα τα παιδιά αλλά και όλοι οι γονείς δεν έχουν πάντα τις ίδιες ανάγκες και ένας παιδικός σταθμός πιθανόν να μην μπορεί να τις καλύψει. Υπάρχουν γονείς που θεωρούν ότι δεν είναι εποικοδομητικό το παιδί να μένει στο σπίτι κι άλλοι ό,τι καλύτερο, γονείς που μπορούν να ανταπεξέθλουν οικονομικά και να στείλουν το παιδί παιδικό ή όχι, που θεωρούν αυτονόητη την εγγραφή στον παιδικό από πολύ μικρή ηλικία για να έχουν ελεύθερο το πρωινό τους ή που το θεωρούν επιτακτική ανάγκη επειδή δεν υπάρχει βοήθεια για τη φύλαξη του παιδιού. Όμως η ανάπτυξη του παιδιού και η ετοιμότητά του έχει να κάνει με την ωριμότητα του. Είναι το παιδί σας κοινωνικά, συναισθηματικά, σωματικά και γνωστικά έτοιμο να συμμετάσχει σε ένα καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άλλα παιδιά; Επίσης έχετε σκεφτεί ότι το παιδί σας μπορεί να έχει ανάγκη να βοηθηθεί π.χ. στη γλωσσική του ανάπτυξη ή τη λεπτή κινητικότητα και αυτό να μην είναι εφικτό να συμβεί σε έναν παιδικό σταθμό επειδή είναι απαραίτητος ένας ειδικός παιδαγωγός; Προτού καταλήξετε στην απόφασή σας για το αν θα το πάτε παιδικό ή όχι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ζητάτε από τον παιδικό σταθμό και να μην ταυτίζετε τις δικές σας ανάγκες με του παιδιού σας.

Και αν όχι παιδικός σταθμός, τότε τι;
Εάν αποφασίσατε να μην επιλέξετε την εγγραφή του παιδιού σας σε κάποιον παιδικό σταθμό αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν θα καταφέρει να κοινωνικοποιηθεί ή να αναπτύξει κάποιες δεξιότητες. Όμως, εάν χρειάζεται πιο ειδική αγωγή τότε υπάρχουν άλλες, πιο δημιουργικές και καθαρά παιδαγωγικές λύσεις, που θα το βοηθήσουν να μάθει πώς να επικοινωνεί τις επιθυμίες του, τις ανάγκες και τις ιδέες του, να ανταλλάσει εμπειρίες, να μάθει να μοιράζεται, να αναπτύσσει σχέσεις και να ενισχύσουν σωστά τα αδύναμα σημεία του. Αν δεν θέλετε να το γράψετε σε παιδικό σταθμό επειδή μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στο παιδί, επειδή πιστεύετε ότι οι ώρες που απασχολείται είναι αρκετές για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας ή επειδή το μικρό σας γεννήθηκε πρόωρο και φοβάστε μήπως επιβαρυνθεί η υγεία του λόγω των ιώσεων τότε το Πρωινό Πρόγραμμα Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 3 – 5 ετών του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Ίσιδα θα το βοηθήσει να ενταχτεί σε μία μικρή ομάδα, να απασχοληθεί δημιουργικά και να κοινωνικοποιηθεί.

Τι γίνεται στο Πρωινό Πρόγραμμα Απασχόλησης;
Σε ένα ειδικά για τα παιδιά διαμορφωμένο περιβάλλον, ασφαλές και χαρούμενο, τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αναπτυχθούν λεκτικά, νοητικά και συναισθηματικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες εποικοδομητικές για τα παιδιά, σύμφωνες πάντα με την αναπτυξιακή τους ηλικία, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, των γλωσσικών και αντιληπτικών ικανοτήτων τους, της ικανότητας για συνεργασία και ομαδικό παιχνίδι, καθώς και του οπτικοκινητικού τους συντονισμού. Παράλληλα δουλεύονται λογοθεραπευτικοί στόχοι για τα παιδιά που παρουσιάζουν καθυστέρηση στο λόγο τους.
Τέλος, παρέχεται και συμβουλευτική γονέων για το πως θα μπορέσετε ως γονείς να διαχειριστείτε τη γλωσσική καθυστέρηση του παιδιού σας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος;
Οι στόχοι του προγράμματος είναι η καλλιέργεια των πρώιμων δεξιοτήτων και η προώθηση της γλωσσικής ανάπτυξης. Επίσης στοχεύει στην κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών, δηλαδή την ανάπτυξη σχέσεων, την εκμάθηση κοινωνικών κανόνων και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους έμπειρους λογοθεραπευτές του Ειδικού Κέντρου Θεραπειών Ίσιδα

Κλείστε θέση τώρα!
Γα την καλύτερη λειτουργία της ομάδας θα τηρηθεί αυστηρά μικρός αριθμός παιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210.45.35.078 & 6978069132.
Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132