Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Το παιδί μου έχει βραχνή φωνή. Είναι δυσφωνία;

Έχει το παιδί σας βραχνή φωνή, καθαρίζει συνέχεια τον λαιμό του ή πονάει όταν κα...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

5 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ FIDGET SPINNER

Προστέθηκε την: 26/6/2017
Αντί να αναλωθούμε στο αν πρέπει ή δεν πρέπει τα παιδιά να ασχολούνται με το νέο fidget spinner, αν κάνει καλό το trendy παιχνίδι ή αν πρέπει να απαγορευτεί ή όχι στα σχολεία, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πως μπορούμε να εντάξουμε το fidget spinner στις θεραπείες μας. Τίποτα δεν είναι κακό και τίποτα δεν είναι καλό από μόνο του, όλα έχουν να κάνουν με τους όρους με τους οποίους τα χρησιμοποιούμε. Αν είστε γονιός ή παιδαγωγός αυτές είναι 5 ασκήσεις που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες με το fidget spinner:

1 Για ενίσχυση του ρυθμού ανάγνωσης

Πολλά παιδιά με δυσλεξία ή μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζουν πολύ αργό ρυθμό ανάγνωσης. Η ανάγνωση γίνεται για τα παιδιά αυτά ένα μαρτύριο και τις περισσότερες φορές την αποφεύγουν ή γκρινιάζουν. Παίξτε το παιχνίδι «Πριν σταματήσει το fidget spinner!» Αφήστε το παιδί να γυρίσει το fidget,όσο περισσότερο μπορεί, και ξεκινήστε την ανάγνωση λέξεων ή ενός κειμένου (αναλόγως με τις ανάγκες του παιδιού και το τι θέλετε να δουλέψετε π.χ. λέξεις με συμφωνικά συμπλέγματα ή λέξεις με το /τσ/). Για να δούμε πόσες λέξεις θα καταφέρουμε να διαβάσουμε μέχρι να σταματήσει το fidget; Παίξτε και εσείς μαζί με το παιδί και κρατήστε την ασκησούλα σε μορφή χαλαρού παιχνιδιού. Αν θέλετε μπορείτε να έχετε και ένα ήχο λήξης. Καλό διάβασμα!

2 Για ενίσχυση της ταχύτητας επεξεργασίας ερεθισμάτων

Η ταχύτητα επεξεργασίας αναφέρεται στο πόσο γρήγορα οι πληροφορίες ταξιδεύουν μέσω του εγκεφάλου. Είναι η ικανότητα της αυτόματης και γρήγορης επεξεργασίας των πληροφοριών χωρίς εκούσια σκέψη. Η ταχύτητα επεξεργασίας μειώνεται από διάφορες αιτίες όπως: ανεπαρκής ύπνος, κακή διατροφή, έλλειψη σιδήρου, ανεπαρκή μνήμη εργασίας, μαθησιακές δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα. Μια ενδιαφέρουσα άσκηση για να ενισχύσουμε την ταχύτητα επεξεργασίας είναι να δουλέψουμε με χρόνο! Βάζουμε το fidget spinner να γυρίζει και λέμε στο παιδί να πει όσο πιο γρήγορα μπορεί τα γράμματα της αλφαβήτα προς τα πίσω.

3 Για οπτική επεξεργασία και χωρικές έννοιεςΒάζετε το spinner να γυρίζει και το παιδί λέει όσο πιο γρήγορα μπορεί την κατεύθυνση που δείχνουν τα μεγάλα βέλη!

4 “Γίνε ντεντέκτιβ και σπάσε τον κωδικό!”


Σε ένα φύλλο χαρτί γράφετε λέξεις διαβαθμισμένης δυσκολίας, ανάλογα με το επίπεδο του παιδιού και ανακατεύετε τις συλλαβές τους. Βάζετε το spinner να γυρίζει και ζητάτε από τα παιδιά σας να γίνουν μικροί ντετέκτιβ. Το παιδί πρέπει να βρει πριν σταματήσει το spinner τον κωδικό για να βρει τι λένε οι λέξεις!

5 Για αντίστροφη μέτρηση


Ζητήστε από τα παιδιά να πουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τον προηγούμενο αριθμό. Όσο και αν φαίνεται εύκολο όταν δουλεύουμε με χρόνο δυσκολεύει αρκετά. Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να γίνει με το spinner σαν χρονόμετρο και βοηθά πολύ και στην ταχύτητα επεξεργασίας και στην αντίστροφη μέτρηση, που δυσκολεύει αρκετά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132