Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Το παιδί μου έχει βραχνή φωνή. Είναι δυσφωνία;

Έχει το παιδί σας βραχνή φωνή, καθαρίζει συνέχεια τον λαιμό του ή πονάει όταν κα...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΤΑ 7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

Προστέθηκε την: 13/6/2017Ο εκπαιδευτικός επιτελεί ένα δύσκολο και ουσιαστικό έργο που πολλές φορές δεν είναι εμφανές. Καλείται να δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσουν, θα εργαστούν, θα συνεργαστούν, θα μορφωθούν και θα κοινωνικοποιηθούν τα παιδιά. Τώρα που τα σχολεία κλείνουν, δείτε ποια είναι τα 7 πράγματα που δεν μάθατε για τους εκπαιδευτικούς όλη τη χρονιά και αναγνωρίστε την πολύτιμη προσπάθειά τους.

1 Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να είστε σύμμαχοί τους
Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να δουλεύουν μαζί σας ώστε να προσεγγίζουν το παιδί με μια κοινή γραμμή, θέλουν να μοιράζονται τις στρατηγικές τους, για να μπορείτε κι εσείς να τις εφαρμόζετε κατά τη διάρκεια των διακοπών. Συναντηθείτε με τους εκπαιδευτικούς και συζητήστε ό,τι σας απασχολεί, συμβουλευτείτε τους και δημιουργήστε συμμαχία μαζί τους. Εμπιστευτείτε τους και μην αποδίδετε την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς υποδεικνύοντάς τους τι να κάνουν. Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να ξέρετε ότι κοντά τους θα βρείτε τον συμπαραστάτη, τον παιδαγωγό και τον σύμβουλο.

2 Οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν χρόνο που δεν φαίνεται
Οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν πολύ χρόνο, εκτός του ωραρίου τους, για να προετοιμάσουν το υλικό τους και να το παρουσιάσουν στην τάξη και στους μαθητές τους. Είναι χρόνος από τον ελεύθερό τους χρόνο που δεν πληρώνεται αλλά ανταμοίβεται από τα χαμόγελα των παιδιών και τα θετικά αποτέλεσμα.

3 Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να επικοινωνούν με τους θεραπευτές των παιδιών
Εάν κάποιος μαθητής τους έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία συνήθως επικοινωνούν με τους θεραπευτές του (λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό κ.λπ.) για να χρησιμοποιήσουν μεθόδους και τεχνικές προκειμένου να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και να βελτιώσουν τις δυνατότητες τους για μάθηση. Η υποστήριξη και οι συμβουλές τους τους βοηθούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

4 Οι εκπαιδευτικοί ξοδεύουν χρήματα για επιμόρφωση
Είναι αρκετοί εκπαιδευτικοί που ξοδεύουν χρήματα για να λάβουν επιπλέον γνώσεις, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις διδακτικές τους δεξιότητες, να τροποποιήσουν τον τρόπο διδασκαλίας και να βελτιωθούν ως επαγγελματίες.

5 Οι εκπαιδευτικοί έχουν πολλαπλούς ρόλους
O ρόλος του παιδαγωγού είναι πολυδιάστατος, καθώς καλείται να επιτελέσει ταυτόχρονα πολλούς επιμέρους ρόλους.Πολλές φορές αναλαμβάνει το ρόλο του ψυχολόγου, του νοσοκόμου, του θεραπευτή για να είναι αποτελεσματικός. Έτσι προσεγγίζει το παιδί κάθε φορά και μ΄έναν διαφορετικό ρόλο, υποστηρίζοντας, όχι μόνο το γνωστικό αλλά κυρίως, το ψυχοσυναισθηματικό επίπεδό του.

6 Οι εκπαιδευτικοί διατηρούν τις ισορροπίες
Συμβαίνει συχνά οι εκπαιδευτικοί να έχουν μια τάξη με παιδιά με ιδιαιτερότητες. Αυτά τα παιδιά προσπαθούν να τα ενσωματώσουν στην ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τεχνικές που δεν μειώνουν την αυτοπεποίθησή των παιδιών αλλά - κάθε άλλο - την τονώνουν και την ενισχύουν. Κι αυτό χρειάζεται αρκετή γνώση, πολλή υπομονή και αγάπη από τους εκπαιδευτικούς.

7 Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αδιάφοροι
Ανεξάρτητα από το εάν διδάσκουν στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί αδιάφοροι. Είναι πολλοί αυτοί που νοιάζονται και φροντίζουν πραγματικά τους μαθητές τους. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί βελτιώνουν την απόδοση των μαθητών τους, τους βοηθούν να έχουν πειθαρχία και αυτοσεβασμό, να συνεργάζονται με τους άλλους, ενισχύουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, καλλιεργούν την επιμονή και την υπομονή τους, τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για το σχολείο και τη μάθηση.

Τώρα που η χρονιά τελειώνει σφίξτε του το χέρι και πείτε μια καλή κουβέντα στον εκπαιδευτικό του παιδιού σας. Ας είναι ένα “ευχαριστώ” για το χρόνο που διέθεσε για σας και για τα παιδιά σας.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια Μητρομάρα


Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132