Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΠΑΣΧΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Προστέθηκε την: 6/4/2017Εκμεταλλευτείτε τα επίκαιρα έθιμα των ημερών, αλλά και το γεγονός ότι έχετε τη δυνατότητα να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας. Κατασκευάστε παρέα χειροτεχνίες, όπως ευχετήριες κάρτες, θήκη για πασχαλινά αυγά, αυτοσχέδια φαναράκια για τα κεριά και πολλά άλλα. Αρκούν η φαντασία και λίγα απλά υλικά, χωρίς περιττά έξοδα, για να περάσετε υπέροχα και να κάνετε το φετεινό Πάσχα αξέχαστο στα παιδιά.


Μεγάλη Δευτέρα: Κατασκευή πασχαλινής κάρτας

Θα χρειαστείτε κανσόν χαρτιά (πολύχρωμα, ριγέ και πουά), κόλλα, ψαλίδια, μολύβια, χαρτιά περιτύλιγματος. Φτιάξτε με τα παιδιά τις πασχαλινές κάρτες και στείλτε τες με το ταχυδρομείο στα αγαπημένα του πρόσωπα (παπού, γιαγιά, θείοι, ξαδέλφια, νονοί)
Μεγάλη Τρίτη: Καλαθάκια για τα κουλουράκια και τα τσουρέκια

Με λίγα χάρτινα πιάτα και πολύχρωμα χαρτόνια μπορείτε να φτιάξετε μαζί τους καλαθάκια για τα πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια. Κάποια από αυτά δωρίστε τα σε κάποια οικογένεια μαζί με κάποια τους παιχνίδια για να μπουν στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Μεγάλη Τετάρτη: Θήκες για πασχαλινά αυγά

Μια ημέρα προτού βάψετε τ΄αυγά φτιάξτε μαζί τους ωραίες θήκες!Μεγάλη Πέμπτη: Βάψιμο αυγών

Παραδοσιακά είναι η μέρα που βάφουμε κόκκινα τ’ αυγά. Αφήστε τη φαντασία των παιδιών ελεύθερη να ζωγραφίσουν, να κολλήσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους αυγά!
Μεγάλη Παρασκευή: Κατασκευή φαναράκια για τα κεριά

Με παλιά γυάλινα βάζα αφήστε να φτιάξουν το δικό τους φαναράκι για την περιφορά του επιταφίου.Μεγάλο Σάββατο: Στολισμός τραπεζιού

Όταν τα παιδιά σας βοηθούν στις δουλειές νιώθουν χρήσιμα, ενισχύεται η αυτονομία τους και η αυτοπεποίθησή τους. Δώστε τους καπάκια να τα ζωγραφίσουν και φτερά για να τα βάλετε στις πετσέτες και αφήστε να στρώσουν το τραπέζι και να το στολίσουν.


Κυριακή του Πάσχα: Παιχνίδι χαμένου πασχαλινού αυγού

Σήμερα όλη η οικογένεια είναι έξω! Παίξτε το παιχνίδι του χαμένου πασχαλινού αυγού και όποιος το βρει παίρνει δώρο ένα σοκολατένιο αυγό!Καλό Πάσχα!

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια ΜητρομάραΊσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132