Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Το παιδί μου βάζει πράγματα στο στόμα, τι να κάνω;

 Πιπιλάει ακόμη το χέρι του, μασουλάει το μπουφάν του ή το μανίκι του, γλύφε...

10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

Happy Saturdays @Isida: Γιατί τα Σάββατα τα παιδιά είναι χαρούμενα;

Προστέθηκε την: 10/3/2017
Τα Happy Saturdays @Isida στοχεύουν στην καλλιέργεια και ψυχαγωγία των παιδιών, ενώ βοηθούν τους γονείς προσφέροντάς τους ατομικό χρόνο ή χρόνο με το σύντροφό τους. Βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών, με προγράμματα και δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπου τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους. Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στα Happy Saturdays @Isida αξιοποιούν με έναν παιχνιδιάρικο και δημιουργικό τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους, ενώ οι γονείς είναι ήσυχοι ότι τα αφήνουν σε «καλά χέρια».

Δείτε μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρει το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ΙΣΙΔΑ:


Pan, Pan, Pan cakes - Ελάτε να κάνουμε γλυκές αταξίες
&
Τροφοπαιχνίδια υγειινής διατροφήςTο μαγείρεμα με τα παιδιά είναι σημαντικό επειδή δεν τρέφει μόνο το σώμα τους αλλά και το μυαλό τους, διδάσκοντάς τους σημαντικές αναπτυξιακές δεξιότητες. Με το μαγείρεμα ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του, αυξάνεται η φαντασία το, αναπτύσσεται ο οπτικοκινητικός συντονισμός, βελτιώνεται η λεπτή κινητικότητα,, ενισχύονται οι μαθηματικές ικανότητες, μαθαίνουν να τρέφονται υγιεινά, γίνονται πιο υπεύθυνα, βελτιώνεται η ανάγνωση, μαθαίνουν να συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό.


Μαθήματα Αυτοεκτίμησης: Είμαι σπουδαίος γιατί είμαι εγώ!


Το πιο σπουδαίο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας είναι το τρυφερό, δίκαιο και υποστηρικτικό «βλέμμα» μας! Η αυτοπεποίθηση και η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας χτίζεται καθημερινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής και μας ακολουθεί έως την ενήλικη ζωή.

Δείτε περισσότερα εδώ


Αφήγηση παραμυθιού- Ο μύθος και τα παραμύθια ως ψυχοθεραπευτικό μέσο - Αφήγηση παραμυθιών για το ΦόβοΑφήγηση παραμυθιού για τη διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό

Τα παραμύθια αναπτύσσουν την κριτική σκέψη των παιδιών, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Ερευνητές από την Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ακόμη και δέκα λεπτά ανάγνωσης ενός παραμυθιού πριν από τον ύπνο ενισχύει τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών, οδηγώντας σε καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, ενισχύουν τη φαντασία και την πολιτιστική παιδεία του παιδιού, δείχνουν στα παιδιά πώς να χειριστούν το φόβο, διδάσκουν το σωστό από το λάθος και τα βοηθούν στη γλωσσική τους ανάπτυξη.

Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ αλλά και εδώ!

Εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας


Τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική στην προσχολική και σχολική περίοδο αναπαριστούν σκηνές από τη ζωή τους και τα πρόσωπα που τους περιβάλλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η παιδική ψυχολογία αξιοποιεί τις ζωγραφιές των παιδιών τόσο συστηματικά , ούτε ότι χρησιμοποιεί τις εικόνες ως εργαλεία επικοινωνίας με τα παιδιά. Μέσα από την άμεση επαφή με τα χρώματα και τα υλικά τα παιδιά εξοικειώνονται, αποκτούν πρωτοβουλία και δεν διστάζουν να πειραματισμούν με πρωτότυπες ιδέες αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.


Τα επόμενα Σάββατα έρχονται νέες, ελκυστικές και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά!Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132