Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
7 δωρεάν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά!

 Όλοι οι Δήμοι αλλά και διάφοροι χώροι μετατρέπονται σε ένα μαγικό σκηνικό γ...

Η Ψυχολόγος Ειρήνη Ν. Γιαννόπαπα στη Θεσσαλονίκη, στο σεμινάριο της ELT News "Καθοδηγώντας τους Εκπαιδευτικούς στην κατανόηση και τη διαχείριση των εφήβων"

Με ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα και την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς οι έφη...

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου αποχαιρετάμε το 2017 γιορτινά!

Όλα τα Ισιδάκια μας μικρά και μεγάλα, νέα και παλαιότερα, είναι καλεσμένοι στη μ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

Happy Saturdays@Isida: Παράσταση αφήγησης για παιδιά και μεγάλους το Σάββατο 18.2.2017!

Προστέθηκε την: 10/2/2017
Μην φοβάσαι!
Παραμύθια και μύθοι για να νικήσεις το Φόβο

Αφήγηση:
Στέλιος Πελασγός

Μαθαίνεται ο φόβος; Μαθαίνεται η γενναιότητα; Υπάρχει καλός και κακός φόβος; Ο Φόβος προστατεύει ή μαρμαρώνει;
Ποιο είναι το αντίθετο του φόβου; Το θάρρος ή η αγάπη; Μήπως το μεγαλύτερο θάρρος είναι η εμπιστοσύνη; Φοβάται όποιος δεν έχει ευθύνη; Όταν έχω το θάρρος της εμπιστοσύνης και της ευθύνης δεν φτάνω στην αγάπη;

Τα παραμύθια της παράστασης δεν είναι γεμάτα φόβο. Είναι γεμάτα θάρρος, κέφι, χιούμορ, χαρά. Έχουν άφοβα παιδιά και τρομαγμένα ποντίκια, εφευρετικές γριούλες και δειλά λιοντάρια, φρικτούς ληστές και ανθρωποφάγους γίγαντες και κυρίως χαμογελαστούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον φόβο. Ελάτε να ακούσετε Παραμύθια από όλο τον Ελληνισμό αλλά και από την Ευρώπη, την καθ’ υμάς Ανατολή, την Μεσόγειο και την Αφρική.

Οι παραδοσιακές ιστορίες και τα παραμύθια πάντα δίδασκαν τους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά, οι μεγάλοι και οι κοινότητες τον Τρόμο και την Απειλή. Ο Στέλιος Πελασγός μας καλεί να αναμετρηθούμε με τον Φόβο και να τον δαμάσουμε.

Ποιος είναι ο Δρ. Στέλιος Πελασγός
Είναι ο πρώτος έλληνας επαγγελματίας αφηγητής από το 1991 ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης με ένα ποικίλο ρεπερτόριο και διδάσκοντας την τέχνης του στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Είναι διδάκτορας παιδαγωγικής με πλούσιο ερευνητικό έργο στις παιδαγωγικές εφαρμογές της προφορικής λαϊκής λογοτεχνίας σύμφωνα με την θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης. Μεγάλο μέρος του έργου του διακονεί εύθραυστες ομάδες πληθυσμού (ειδική αγωγή, πρώην χρήστες, φυλακισμένοι , γέροντες κ.α). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κύπρου και Αθηνών και έχει δώσει διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια σε όλη την Ευρώπη. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς φεστιβάλ αφήγησης Κοζάνης και συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου σε θέματα πρόληψης εξάρτησης. Έχει εκδώσει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και μεγάλους, επιστημονικά βιβλία, συλλογές μαρτυριών κ.α. Η κρατική τηλεόραση έχει αφιερώσει 4 documenters στο έργο του.

Δείτε περισσότερα και στη συνέντευξή του

σχετικές λέξεις αναζήτησης:

αφήγηση παραμυθιού    παραμυθάς    Στέλιος Πελασγός   


Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132