Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Προστέθηκε την: 7/2/2017


Αν το παιδί σας έχει αρκετό άγχος, δυσκολίες στη συμπεριφορά, δυσκολίες στην αλληλεπίδρασή του με τους συνομηλίκους του, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή χρειάζεται να γίνει περισσότερο ανεξάρτητο στην καθημερινή του ζωή η ένταξή του σε μία ομάδα κοινωνικών δραστηριότητων θα το βοηθήσει να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του και να αναπτυχθεί ομαλά.

Η ομάδα κοινωνικών δεξιοτήτων στο Θεραπευτικό Ινστιτούτο ΙΣΙΔΑ

Η ομάδα κοινωνικών δεξιοτήτων συναντιέται στην ΙΣΙΔΑ. Τα παιδιά χωρίζονται σε διαφορετικές ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους. Οι ομάδες αποτελούνται από 5-8 παιδιά, έχουν διάρκεια 1 ώρα και συντονίζονται από την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Ν. Γιαννόπαπα (M.Sc. στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική Γονέων). Οι θεραπευτές μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα στοχεύουν στην εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, απαραίτητες για την ανάπτυξη του παιδιού. Οι γονείς ενημερώνονται για όσα τα παιδιά επεξεργάστηκαν και οι θεραπευτές παίρνουν ανατροφοδότηση προόδου και στόχων για τη συνέχεια.

Οι γονείς μπορούν, αν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στις ομάδες γονέων οι οποίες λειτουργούν στο IΣΙΔΑ , συντονίζονται από ψυχοθεραπευτές και επεξεργάζονται θέματα σχετικά με την οικογένεια, τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τις αλλαγές που προκύπτουν από τον γονεικό ρόλο.

Πως εργαζόμαστε

Για να έχει επιτυχία και αποδοχή η οποιαδήποτε ψυχοεκπαιδευτική ή θεραπευτική παρέμβαση, αξιοποιούνται τεχνικές και μέσα όπως είναι το παιχνίδι και το παιχνίδι ρόλων, οι ιστορίες, τα εικαστικά μέσα (όπως για παράδειγμα η ζωγραφική). Μέσα σε ένα ασφαλές και σταθερό πλαίσιο που προσφέρει η ομάδα κοινωνικών δεξιοτήτων του ΙΣΙΔΑ αναπτύσσονται και δοκιμάζονται οι κοινωνικές δεξιότητες και συμπεριφορές των παιδιών, διευκολύνεται η έκφραση και η κατανόηση των συναισθημάτων τους αλλά και των συναισθημάτων των άλλων, προσφέρονται τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.

Πληροφορίες στο τηλ 210 4535078, Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς

σχετικές λέξεις αναζήτησης:

ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων    ψυχοθεραπεία    παιδί   


Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132