Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Το παιδί μου βάζει πράγματα στο στόμα, τι να κάνω;

 Πιπιλάει ακόμη το χέρι του, μασουλάει το μπουφάν του ή το μανίκι του, γλύφε...

10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Προστέθηκε την: 27/12/2016
Τα δώρα ίσως ξεχαστούν αλλά οι αναμνήσεις που θα τους χαρίσετε θα τις θυμούνται για πάντα. Στο χέρι σας είναι να μοιραστείτε με τα παιδιά καινούργιες εμπειρίεςκαι δραστηριότητες έτσι ώστε να γιορτάσουν με χαρά την πιο μαγική εποχή της παιδικής ηλικίας. Αυτοί οι 10 τρόποι θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις διακοπές των γιορτών αξέχαστες στα παιδιά!


1 Παίξτε μαζί τους: Διοργανώστε μίνι αγώνες επιτραπέζιων παιχνιδιών και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά. Καθιερώστε κάποια έπαθλα για τους νικητές όπως μία ζεστή σοκολάτα ή μία βόλτα.

2 Στείλτε μηνύματα από το μέλλον: Γράψτε μαζί με τα παιδιά ένα γράμμα για να το στείλετε στους μελλοντικούς σας εαυτούς. Βάλτε τα σε ένα κουτί, αποθηκεύστε το και ανοίξτε το του χρόνου, την ίδια μέρα!

3 Καθιερώστε τη μέρα ελευθερίας: Για μια ολόκληρη μέρα δώστε τους την ελευθερία να πάρουν τα παιδιά αποφάσεις για το τι θα κάνει όλη η οικογένεια μαζί. Βάλτε κάποιους κανόνες και δώστε τους την ευκαιρία να καταλάβουν πως είναι να παίρνει κάποιος αποφάσεις και για τους άλλους.

4 Κάντε μία καλή πράξη:
Εξηγήστε τους την έννοια της φιλανθρωπίας και γιατί πρέπει να μάθουν να προσφέρουν και να μοιράζονται. Επισκεφτείτε κάποιο bazaar που έχουν σκοπό να βοηθήσουν συνανθρώπους μας ή αδέσποτα ζώα. Χαρίστε ό,τι παιχνίδι δεν χρειάζονται σε κάποια φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μάθετε: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ

5 Στήστε αντίσκηνο στο σαλόνι: Φτιάξτε μία τέντα από σεντόνι, πάρτε φακούς, κλείστε τα φώτα στρώστε υπνόσακους και πείτε ο καθένας μία ιστορία!

6 Φτιάξτε αναμνήσεις με ένα άλμπουμ με φωτογραφίες: Βγάλτε συγκεκριμένες πόζες σε συγκεκριμένες ημέρες και κάθε χρόνο βγάζετε τις ίδιες. Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν θα έχουν μια σειρά από οικογενειακές φωτογραφίες που θα τους θυμίζουν τις μέρες αυτές.

7 Μαγειρέψτε μαζί τους:
Φτιάξτε κουλουράκια, τη βασιλόπιτα, τα φαγητά για το γορτινό ττραπέζι. Τα παιδιά νιώθουν υπερήφανα που τους δείχνετε εμπιστοσύνη και τους αναθέτετε αρμοδιότητες.

8 Οργανώστε βραδιές κινηματογράφου: Κάντε μια λίστα με τις ταινίες που θέλετε να δείτε όλοι μαζί. Φτιάξτε εισιτήρια, ποπ κορν και στο τέλος της ταινίας βαθμολογήστε τη!

9 Μη μένετε στο σπίτι:
Κάντε μικρές αποδράσεις. Τώρα είναι ευκαιρία για περιπάτους σε κάποιο άλσος, για εκδρομές, για να πάτε σε κάποιον οργανωμένο χώρο με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά όπως στο Ίδρυμα Νιάρχος κ.λπ. Δείτε επίσης μαζί τους κάποιες θεατρικές παραστάσεις.

10 Μην ξεχνάτε τις αγκαλιές: Το πιο πολύτιμο δώρο στα παιδιά είναι η αγάπη, η αγκαλιά και ο ποιοτικός χρόνος που θα αφιερώσετε στα παιδιά. Αυτά τα τρία πράγματα, να είστε σίγουροι ότι θα τα θυμούνται για πάντα!

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια Μητρομάρα

Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132