Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Το παιδί μου βάζει πράγματα στο στόμα, τι να κάνω;

 Πιπιλάει ακόμη το χέρι του, μασουλάει το μπουφάν του ή το μανίκι του, γλύφε...

10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΟΙ 12 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ!

Προστέθηκε την: 6/12/2016Ίσως η καθημερινότητα για κάθε μαμά να μην είναι πάντα ρόδινη αλλά υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που μπορεί να φέρουν την οικογενειακή ευτυχία. Κάποιες μαμάδες ήδη τις έχουν υιοθετήσει και γι’ αυτό είναι ευτυχισμένες. Γιατί όχι και εσείς;

Τι συνήθειες έχουν οι ευτυχισμένες μαμάδες:

1 Δεν τα κάνουν όλα μόνες τους

Οι ευτυχισμένες μαμάδες δεν τα κάνουν όλα μόνες τους και δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους τους π.χ. για να κρατήσουν τα παιδιά ώστε να κάνουν μία έξοδο με τον σύζυγό τους. Εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν μία καθαρίστρια, ζητούν βοήθεια από τον σύντροφό τους, αλλά και από τα παιδιά αν δεν είναι πολύ μικρά, τα οποία μπορούν να τακτοποιούν το δωμάτιό τους.

2 Δεν ξεχνούν τον εαυτό τους
Σαφώς και τα παιδιά είναι πάντα προτεραιότητα, αλλά οι μαμάδες ξέρουν να μοιράζουν το χρόνο τους. Οι ευτυχισμένες μαμάδες δεν ξεχνούν τον εαυτό τους και αφιερώνουν λίγο χρόνο στις ίδιες επειδή το έχουν πραγματικά ανάγκη.

3 Επικοινωνούν με τον σύντροφό τους

Οι εντάσεις, οι διαφωνίες, τα παράπονα, η γκρίνια, οι κατηγορίες για τη φροντίδα των παιδιών οδηγούν πολλές φορές στην απομάκρυνση και την αποξένωση μεταξύ των συντρόφων. Γι’ αυτό οι ευτυχισμένες μαμάδες επικοινωνούν συνέχεια με το σύντροφό τους και φροντίζουν να επιλύουν κάθε διαφωνία που προκύπτει στην καθημερινότητα ενώ ενισχύουν τη συντροφικότητα με το να αφιερώνουν χρόνο ο ένας στον άλλον.

4 Βρίσκουν χρόνο για τις φίλες τους
Αφιερώνουν λίγο χρόνο στις φίλες τους, ακόμη κι αν πρόκειται για έναν καφέ στα γρήγορα ή μια βόλτα στην αγορά. Οι ευτυχισμένες μαμάδες γνωρίζουν καλά ότι οι φίλες τους είναι το καλύτερο αγχολυτικό.

5 Δεν συγκρίνουν και δεν ανταγωνίζονται…

…ούτε τα παιδιά τους αν είναι πιο έξυπνα, ούτε τα αυτοκίνητά τους αν είναι πιο μεγάλα ή πιο καινούρια, ούτε τα σπίτια τους αν είναι πιο τακτοποιημένα από τις άλλες μαμάδες. Εκτιμούν όσα έχουν και τα απολαμβάνουν.

6 Αφιερώνουν λίγο χρόνο χωριστά σε κάθε παιδί

Φροντίζουν να βρίσκουν λίγο χρόνο για κάθε παιδί χωριστά και απολαμβάνουν αυτόν τον χρόνο μαζί του, χωρίς διακοπές και χωρίς αντιπαλότητες.

7 Δεν αρχίζουν τη μουρμούρα
Δεν αφήνουν τα μικροπράγματα να επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεσή τους. Προσπαθούν να δουν τη θετική πλευρά όλων των καταστάσεων που προκύπτουν υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους ότι «κι αυτό θα περάσει”.

8 Γελάνε
Με ό,τι κι αν συμβαίνει στην καθημερινότητα που δεν είναι άξιο λόγου γελάνε και το αντιμετωπίζουν με χιούμορ. Και όσο πιο πολύ γελάνε οι μαμάδες τόσο πιο ευτυχισμένα νιώθουν και τα παιδιά τους.

9 Δεν είναι τελειομανείς

Οι ευτυχισμένες μαμάδες είναι ικανοποιημένες με το καλό και όχι με το τέλειο. Ξέρουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος και δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες που μπορεί να τις κάνει να απογοητευτούν. Γνωρίζουν ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν προσπαθούν να γίνουν αλάνθαστες μαμάδες, αλλά να μη φοβούνται να τα παραδέχονται έτσι ώστε να αποφύγουν στο μέλλον την επανάληψη τους.

10 Δεν νιώθουν ενοχές
Η ενοχή είναι από μόνη της ένα τοξικό συναίσθημα. Ακόμη κι αν βαριούνται να παίξουν με τα παιδιά, αν αφήνουν το σπίτι ατακτοποίητο ή δεν μαγειρέψουν μία μέρα, αν εργάζονται και είναι μακριά από τα παιδιά τους, γνωρίζουν ότι δεν είναι οι μόνες. Δεν ασχολούνται με το τι ΔΕΝ μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους αλλά επικεντρώνονται σε αυτά που μπορεί να έχουν διώχνοντας μακριά τις όποιες ενοχές τους.

11 Τρώνε σωστά, κοιμούνται καλά, γυμνάζονται

Όντως η στέρηση του ύπνου, όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Οι ευτυχισμένες μαμάδες προσπαθούν να ξεκουράζονται όταν βρίσκουν χρόνο τρώγοντας ένα γιαούρτι με βρώμη και μια μπανάνα αντί να πιουν τρεις κούπες καφέ ή βρίσκουν λίγο χρόνο για γυμναστική, κάτι που βοηθά το σώμα αλλά και τη διάθεσή τους.

12 Αγκαλιάζουν τα παιδιά τους σε κάθε ευκαιρία
Η αγκαλιά είναι θεραπευτική και δίνει το αίσθημα της ασφάλειας και της ζεστασιάς. Και αυτό οι ευτυχισμένες μαμάδες το ξέρουν καλά γι’ αυτό και αγκαλιάζουν τα παιδιά τους σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζοντάς τους ότι η αγάπη της μαμάς βρίσκεται παντού και δίνεται απλόχερα.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια Μητρομάρα

Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132