Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Το παιδί μου έχει βραχνή φωνή. Είναι δυσφωνία;

Έχει το παιδί σας βραχνή φωνή, καθαρίζει συνέχεια τον λαιμό του ή πονάει όταν κα...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΟΤΑΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΣΑΣ

Προστέθηκε την: 9/10/2016Χαιδεύετε το ένα και ζητά αγκαλιά το άλλο, δίνετε ένα μπισκότο στο ένα το αρπάζει από το χέρι του το άλλο, κρατάει ένα παιχνίδι το ένα το τραβάει το άλλο. Σας φαίνονται γνώριμα όλα αυτά;

Η ζήλια των διδύμων δεν αφορά μόνον τον συναγωνισμό για εσάς, για την αγκαλιά, την προσοχή και την αγάπη σας. Αφορά και τη φυσιολογική, για το στάδιο της ανάπτυξής τους υπέρμετρη αίσθηση του εγώ, που απαιτεί το μικρό σας να είναι το κέντρο του σύμπαντος, τουλάχιστον στον μικρόκοσμό του. Είναι δύσκολο να περιμένεις τη σειρά σου όταν είσαι νήπιο, αλλά τα δίδυμα είναι υποχρεωμένα να περιμένουν τη σειρά τους διαρκώς. Μερικές φορές αυτό και μόνον είναι αρκετό για να προκαλέσει θυμό και ζήλια στο παιδί. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε όταν ζηλεύουν τα διδυμάκια σας.

Βρείτε λίγο χρόνο για το καθένα χωριστά
Δεν θα μπορέσετε να αφιερώσετε ποτέ στα δίδυμά σας τον ίδιο χρόνο με ένα γονιό που έχει ένα παιδί. Κι αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αγχώνει αλλά είναι σημαντικό να βρίσκετε λίγο χρόνο να περνάτε μόνοι σας με το καθένα από τα μικρά σας, όσο δύσκολος κι αν μπορεί να είναι ένας τέτοιος στόχος. Δοκιμάστε το εξής: η μαμά να παίρνει το παιδί Α και ο μπαμπάς το παιδί Β και μετά να αλλάζετε. Μερικές φορές χρειάζεται να ζητήσετε βοήθεια ώστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο αποκλειστικά στο ένα και μετά στο άλλο.

Μην αναλαμβάνετε τον ρόλο του διαιτητή στους καυγάδες τους
Εκτός βέβαια αν τα πράγματα σοβαρέψουν. Αφήστε τα να λύσουν μόνα τους τις διαφορές τους. Άλλωστε σε αυτή την ηλικία όλα τα παιδιά έχουν δυσκολία στο μοίρασμα. Αν συνεχίζουν και επιμένουν να ζητούν από εσάς να επέμβετε, καθίστε μαζί τους και πείτε τους: "Τι με συμβουλεύετε να κάνω για να τα βρείτε;» Έτσι, θα τα κάνετε να καταλάβουν το δίλημμα που αντιμετωπίζετε και να νιώσουν περισσότερο υπεύθυνα για τις πράξεις τους.

Μην κάνετε συγκρίσεις
Αποφεύγετε να κανετε συγκρίσεις μεταξύ των παιδιών, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός και τονίζοντας ότι κάθε άτομο μπορεί να πετύχει σε διαφορετικούς τομείς.

Σεβαστείτε τη ζήλια τους
Μερικές φορές απλώς βοηθά να δικαιολογείτε αυτά τα συναισθήματα ζήλιας. Προσπαθήστε ωστόσο να τα βοηθήσετε να εκφράζουν αυτό που νιώθουν.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια Μητρομάρα

Διαβάστε ακόμη: 6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη ζήλια του παιδιού σαςΊσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132