Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ;

Προστέθηκε την: 6/9/2016
Τώρα που τα σχολεία ξεκινούν και έχετε ήδη στο χέρι σας τη λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστεί για το σχολείο αγοράστε οπωσδήποτε και αυτά τα 8 απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες.

Ένας βασικός παράγοντας παραγωγικότητας και αποδοτικότητας της μελέτης του παιδιού με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες είναι η σωστή οργανωμένη σχολική του τσάντα. Σωστή οργάνωση δεν σημαίνει πολλά πράγματα αλλά αυτά που θα βοηθήσουν το παιδί με δυσκολίες να οργανωθεί, να αυτονομηθεί και να ολοκληρώνει τις εργασίες του με επιτυχία. Ο τρόπος για να το πετύχετε δεν είναι άλλος από το να σκεφτείτε ποιες είναι οι δυσκολίες του και ανάλογα να το ενισχύσετε.

Τί πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα

1 Τσάντα με θήκες
Η σχολική του τσάντα πρέπει να έχει κάποιες θήκες ώστε να βάζει ξεχωριστά τα τετράδια, τα βιβλία και την κασετίνα του για να είναι πιο οργανωμένη, κι όχι μία θήκη όπου θα το δυσκολεύει να βρίσκει αυτό που θέλει. Μάλιστα στις θήκες μπορείτε να βάλετε κάποια αυτοκόλλητα π.χ .στην πρώτη ένα αυτοκόλλητο χταπόδι όπου θα έχει τα τετράδιά του, στη δεύτερη αυτοκόλλητο ένα αυτοκινητάκι για τα βιβλία του κ.ο.κ.

2 Περισσότερα μολύβια
Εάν του σπάσει η μύτη και θελήσει να το ξύσει μπορεί να διασπαστεί η προσοχή του κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχουν περισσότερα ξυμμένα μολύβια στην κασετίνα του ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί όταν τα χρειάζεται.

3 Γόμα
Επειδή θα κάνει αρκετά λάθη θα χρειαστεί μία μεγάλη γόμα για να σβήνει. Βάλτε του και δύο ακόμη εφεδρικές σε περίπτωση που τη χάσει. Επίσης, εάν έχει ωραία σχέδια και χρώματα δεν θα συνδέσει τα λάθη του με κάτι κακό.

4 Μαρκαδόρους high lighters
Το παιδί πρέπει οπωσδήποτε να διδαχθεί να ξεχωρίζει τις κύριες από τις δευτερεύουσες πληροφορίες που χρειάζεται να απομνημονεύει. Οι μαρκαδόροι θα βοηθήσουν στο να τονίζει τα κύρια σημεία ενός κειμένου ή τις λέξεις που το δυσκολεύουν.

5 Ένα σημειωματάριο

Σε αυτό το παιδί ή ο δάσκαλος ή η δασκάλα του θα σημειώνει τις υποχρεώσεις του για το σπίτι. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν θυμούνται πάντα τί έχουν να κανουν την επόμενη ημέρα. Ενημερώστε τον δάσκαλό του ή τη δασκάλα του για το σημειωματάριο αυτό.

6 Ένα πρόχειρο τετράδιο σημειώσεων
Σε αυτό μπορεί να δοκιμάζει να γράφει κάποιες λέξεις εκεί πρώτα ή να κάνει κάποια σχεδιαγράμματα που μπορεί να το βοηθήσουν στο μάθημα.

7 Ένα χάρακα κι ένα μικρό χαρτονάκι
Εάν χάνει το σημείο που βρίσκεται όταν διαβάζει, δείξτε του πώς να χρησιμοποιεί ένα χάρακα ή ένα μικρό χαρτόνι για να κρύβει το υπόλοιπο κείμενο, πέρα από τη γραμμή που διαβάζει και να μην αποσπάται η προσοχή του.

8 Ένα anti stress εργαλείο
Όπως για παράδειγμα ένα μαλακό μπαλάκι, ένα μικρό σακουλάκι με άμμο, ένα χνουδωτό μπαλάκι κ.ά. που μπορεί να έχει στο χέρι του όσο διαβάζει για να ισορροπεί το άγχος της μελέτης και την κινητική του ανησυχία.

Τέλος, να θυμάστε ότι καλό είναι να ετοιμάζει τη σχολική τσάντα του, μόνο του από το βράδυ, προκειμένου να μην ξεχάσει να πάρει αυτά που θα χρειαστεί στη σχολική τάξη.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια ΜητρομάραΊσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132