Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠ’ ΟΛΑ;

Προστέθηκε την: 15/7/2016Τα σχολεία τελειώσαν και άρχισαν τα summer camps, έπειτα οι κατασκηνώσεις και τα διάφορα καλοκαιρινά μαθήματα. Κι όμως το παιδί, όπως και εσείς, έχει απόλυτη ανάγκη να κάνει μία μεγάλη... διακοπή από όλα!

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τις καλοκαιρινές διακοπές γιατί:

Ξεκουράζονται


Το καθημερινό τους πρόγραμμα είναι γεμάτο με υποχρεώσεις: σχολείο, φροντιστήριο, κολυμβητήριο, ωδείο κ.λπ. με αποτέλεσμα να κουράζονται και να μη μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα αυτά και να αποδώσουν. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από διακοπές για να ξεκουράσουν το φορτισμένο τους νου, να παίξουν, να διασκεδάσουν ελεύθερα χωρίς πολλούς περιορισμούς και παρεμβάσεις, κάτι που θα τα βοηθήσει να υποδεχτούν τη νέα χρονιά θετικά και χωρίς άγχος!

Εκτονώνονται


Στις διακοπές τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, όπως να κολυμπήσουν, να κάνουν ποδήλατο, να ψαρέψουν, να παίξουν στην παραλία. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να εκτονωθούν, να ασκηθούν σωματικά, να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει, να χαλαρώσουν και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Παίζουν

Το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη σκέψη τους και τη δημιουργικότητά τους. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά δρουν ελεύθερα και αβίαστα, εερευνούν τον υλικό κόσμο, αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αναπτύσσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, δημιουργούν και μαθαίνουν αναπτύσσοντας την σκέψη τους και οξύνοντας την κρίση τους, και το βασικότερο: νιώθουν ευχαρίστηση.

Πειραματίζονται και εφευρίσκουν


Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν με τον ελεύθερο χρόνο τους, να έρθουν αντιμέτωπα με την ανία και να επινοήσουν λύσεις ώστε να μη βαριούνται. Αφήστε το να επιλέξει να κάνει αυτά που θέλει, να βρει τους δικούς του ρυθμούς και να ανακαλύψει τη χαρά της χαλάρωσης.

Αποσυνδέονται από την τεχνολογία

Πολλές έρευνες έχουν δέιξει ότι τα σημερινά παιδιά ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, στο tablet ή στην τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια των διακοπών ο υπολογιστής και το tablet παραμένουν κλειστά δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, να γίνουν πιο δραστήρια, να κάνουν νέους φίλους, και να αποσυνδέσουν το μυαλό τους από την τεχνολογία.

Κάνουν καλό στην υγεία τους

Πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει την περίοδο των διακοπών με μείωση του άγχους άρα μειωμένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη, ενδυνάμωση μυών και οστών και αύξηση προσδόκιμου ζωής.

Ενισχύονται οι οικογενειακοί δεσμοί


Στις διακοπές δίνεται η ευκαιρία οι γονείς να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τα παιδιά και όλα τα μέλη της οικογένειας να δεθούν περισσότερο. Τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου, αλλά απολαμβάνουν και τα ίδια την προσοχή και την αφοσίωση των γονιών.

Ενισχύεται η μάθηση


Το καλοκαίρι είναι μία καλή περίοδος να ακούσετε τα παιδιά σας και να τους μιλήσετε για να μπορέσουν και αυτά να σας ακούσουν και να σας μιλήσουν. Είναι ευκαιρία να κάνετε τα παιδιά σας να νιώσουν καλά μαζί σας και να θέλουν να προσπαθήσουν. Τότε μπορείτε να τα βοηθήσετε να δυναμώσουν και μαθησιακά μέσα από τρόπους διασκεδαστικούς και δημιουργικούς, που δεν θα τους θυμίζουν σχολικό πρόγραμμα.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια ΜητρομάραΊσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132