Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
10 τρόποι για να σταματήσετε να φωνάζετε στα παιδιά

 Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις μπορεί να μη σας δίνουν το περιθώριο χρόνου ...

Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ: 10 ΕΞΥΠΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Προστέθηκε την: 8/7/2016Κάθε εξόρμηση στην παραλία είναι αφορμή για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητα των παιδιών και τη φαντασία τους. Αυτές οι 10 έξυπνες χειροτεχνίες για δημιουργίες στην παραλία θα τα βοηθήσουν να μην πλήξουν!


Οι χειροτεχνίες είναι εργοθεραπεία στην πράξη επειδή τα βοηθά να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες (όπως λεπτή κινητικότητα των δακτύλων, συντονισμό ματιού χεριού, συγκέντρωση κ.λπ.) Εκτός όμως από την ψυχοθεραπευτική διάσταση των χειροτεχνιών, η χαρά του να φτιάξει το παιδί κάτι μόνο του είναι μία μοναδική εμπειρία για εκείνο. Ενθαρρύνετέ τα να καταπιαστούν με διάφορες διασκεδαστικές ασχολίες στην παραλία και κάντε τη μέρα σας στη θάλασσα καταπλητική.

1 ΚαβουράκιαΘα χρειαστούν ένα μεγάλο κοχύλι, καθαριστικά για πίπες ή χοντρό σχοινί και μικρά κοχυλάκια. Ζωγραφίζουν το μεγάλο κοχύλι, επίσης ζωγραφίζουν και ματάκια και κολλούν από μέσα από το κοχύλι τα καθαριστικά για πίπες (για ποδαράκια) ή 6 κομμάτια χοντρό σχοινί. Στα 2 πρώτα ποδαράκια μπορούν να κολλήσουν και δύο μικρότερα κοχυλάκια.

2 Πέτρινες πόλειςΒοηθήστε τα να συγκεντρώσουν μεγάλες πέτρες για να τις ζωγραφίσουν και να φτιάξουν σπιτάκια. Έπειτα μπορούν να τις στήσουν στην άμμο και να φτιάξουν δρόμους, πάρκα και μια μεγάλη πολιτεία.

3 ΚαραβάκιαΜην πετάτε τα κουτιά από τους μικρούς χυμούς. Τα παιδιά με αυτά μπορούν να φτιάξουν καραβάκια. Θα χρειαστούν ξυλάκια από σουβλάκια για κατάρτι, τριγωνικό χαρτί για πανί. Απλώς μπήγουν το ξυλάκι στη μέση του κουτιού, κολλούν το πανάκι και έτοιμο να σαλπάρει!

4 ΚολλάζΖητήστε από τα παιδιά να ανακαλύψουν στην παραλία πετρούλες με περίεργα σχήματα ή χρώματα ή οτιδήποτε άλλο τους κινεί τη φαντασία και μπορούν να φτιάξουν ένα ωραίο κολλάζ.

5 Κοχύλια με γράμματαΓράψτε κάτω από κοχύλια γράμματα και παίξτε μαζί τους ένα ιδιαίτερο παζλ γραμμάτων ή σκραμπλ.

6 Ζωγραφική στην άμμο με τη βοήθεια ενός κλαδιού.


7 Έργα τέχνης στην άμμο με πέτρες.Ενθαρρύνετέ τα να φτιάξουν διάφορες δημιουργίες μόνο με πέτρες.

8 Γλυπτά από άμμοΜπορούν να φτιάξουν ό,τι φανταστούν όπως μια γοργόνα, μια χελώνα, έναν αμμάνθρωπο κ.ά.

9 Κρεμαστά χρωματιστά ξύλαΒοηθήστε να συγκεντρώσουν ξύλα από τη θάλασσα. Αφού τα βάψουν και στεγνώσουν, με τη βοήθεια ενός σπάγγου μπορούν να φτιάξουν κρεμαστά διακοσμητικά για το σπίτι.

10 Κορνίζες από κοχύλιαΖητήστε από τα παιδιά να συγκεντρώσουν πετρούλες και κοχύλια. Έπειτα αγοράστε απλά πλαίσια για κορνίζες και πείτε τους να τα κολλήσουν πάνω της. Μποορύν εάν θέλουν και να τα βάψουν.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια Μητρομάρα

Ίσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132