Οι Υπηρεσίες μας
Άρθρα-Νέα
Πως το παιχνίδι βοηθά στην εξέλιξη των παιδιών ! Τι λέει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα

 Το παιχνίδι αποτελεί μια βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού κ...

Πώς οι εκρήξεις θυμού του παιδιού κάνουν καλό

Η ελεύθερη έκφραση του θυμού, εφόσον δεν ξεπερνάει κάποια όρια και το παιδί δεν ...

Το παιδί μου έχει βραχνή φωνή. Είναι δυσφωνία;

Έχει το παιδί σας βραχνή φωνή, καθαρίζει συνέχεια τον λαιμό του ή πονάει όταν κα...

Αναζήτηση
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω φόρμα για να βρείτε τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν:

10 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Προστέθηκε την: 31/5/2016Αισθάνεστε ότι είστε διαρκώς στην πρίζα και δυσκολεύεστε να αφεθείτε; Νιώθετε συνεχώς ένταση; Διαχειριστείτε το άγχος σας με αυτές τις 10 τεχνικές αντιστρές που έχουν αποτέλεσμα!

Το στρες είναι επιβαρυντικό για την υγεία και μπορεί να εκδηλώσει ή να επιδεινώσει προβλήματα υγείας, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, άσθμα και καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι βασικοί άξονες για την αντιμετώπιση του στρες είναι οι εξής: η σωματική χαλάρωση, η απόσπαση της προσοχής και ο έλεγχος των σκέψεων. Αυτές οι 10 τεχνικές αντιστρές που σας προτείνουμε έχουν αποτέλεσμα.

1 Αποσπάστε την προσοχή σας από τα αρνητικά, εστιάστε στα θετικά
Συνήθως οι σκέψεις που γεννούν αυξημένο στρες δεν είναι ρεαλιστικές. Βασίζονται στην υπερβολή και την καταστροφολογία, αλλά με την ταχύτητα που περνούν από το μυαλό σφίγουν το στομάχι σας και σας αναστατώνουν. Εκτιμήστε αυτά που έχετε και ψάξτε για τα θετικά στη ζωή σας και τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Επίσης, επειδή πολλές φορές το στρες συντηρείται από επίμονες αρνητικές σκέψεις, μια τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει είναι η απόσπαση της προσοχής: την στιγμή που αρνητικές σκέψεις σας κατακλύζουν προσπαθήστε να ασχοληθείτε με κάτι που σας προκαλεί ευχαρίστηση, κάντε μια βόλτα, ποτίστε τα λουλούδια, παίξτε ένα κινητικό παιχνίδι με το παιδί σας.

2 Αποδεχτείτε τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε
Δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάξετε μια δύσκολη κατάσταση. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε. Εάν για παράδειγμα η εταιρεία σας κάνει περικοπές και απολύσεις δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό. Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να έχετε τον έλεγχο, όπως το να ψάξετε για μια νέα θέση εργασίας.

3 Αναλάβετε δράση
Αν παραμένετε παθητικοί δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για το πρόβλημα, το άγχος σας θα επιδεινωθεί και θα νιώθετε ότι δεν έχετε τον έλεγχο στη ζωή σας. Αυτή η αίσθηση της απώλειας του ελέγχου είναι μία από τις κυριότερες αιτίες του στρες. Αναλάβετε δράση. Για παράδειγμα ακούτε τη μουσική που σας ηρεμεί, οργανώστε μία εκδρομή, τραφείτε σωστά ή αφιερώνετε λίγες ώρες ξεκούρασης.

4 Μη μένετε μόνοι
Ένα καλό δίκτυο υποστήριξης από συναδέλφους, φίλους και οικογένεια μπορεί να σας διευκολύνει και να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Οι δραστηριότητες που κάνετε με τους φίλους σας σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να γελάσετε. Το γέλιο αποδεδειγμένα ανακουφίζει από το άγχος. Επιπλέον το να εκφράζεστε ελεύθερα στους φίλους σας θα σας βοηθήσει να αποσυμπιεστείτε από την ένταση και να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας.

5 Εργαστείτε εξυπνότερα, όχι σκληρότερα
Βάλτε προτεραιότητες στις εργασίες σας. Αφήστε τα λιγότερο σημαντικά καθήκοντα και καταπιαστείτε με τα επείγοντα. Μην τα αντιμετωπίζετε όλα ως επείγοντα γιατί δεν είναι όλα επείγοντα.

6 Προκαλέστε τον εαυτό σας
Θέτετε στόχους και προκλήσεις, είτε στην εργασία σας είτε στον προσωπικό σας χρόνο, όπως το να μάθετε μια νέα γλώσσα ή να καταπιαστείτε με ένα νέο σπορ. Αυτό συμβάλλει στην αυτοπεποίθησή σας και μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος σας καλύτερα.

7 Αποκτήστε προσωπικό χρόνο
Εάν εργάζεστε πολλές ώρες σημαίνει ότι συχνά δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν. Προσπαθήστε μια δυο φορές την εβδομάδα να κάνετε κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε. Θα βρείτε τον χρόνο εφόσον βάλετε αυτή την ανάγκη προτεραιότητα.

8 Βοηθήστε άλλους ανθρώπους
Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που βοηθούν τους άλλους, μέσω εθελοντισμού, μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το άγχος τους. Βοηθώντας τους άλλους που βρίσκονται συχνά σε καταστάσεις χειρότερες από τη δική σας, σας βοηθά να καταλάβετε τί είναι τελικά σημαντικό και τί όχι. Αν δεν έχετε χρόνο να γίνετε εθελοντής προσπαθείτε να κάνετε μία μικρή χάρη σε κάποιον κάθε μέρα. Μπορεί να είναι κάτι πολύ μικρό όπως το να φέρετε καφέ στους συναδέλφούς σας ή να κρατήσετε το παιδί της φίλης σας.

9 Ασκηθείτε
Η άσκηση δεν θα εξαφανίσει το άγχος σας, αλλά θα μειώσει τη συναισθηματική σας ένταση, θα χαλαρώσει το μυαλό σας επιτρέποντάς σας να ασχοληθείτε με τα προβλήματά σας πιο ήρεμα. Ο οργανισμός σας κατά τη διάρκεια της άσκησης καταναλώνει την περίσσεια αδρεναλίνη, ενώ το μυαλό σας αποσπάται από τις ανήσυχες σκέψεις.

10 Μην μεγαλοποιείτε τις καταστάσεις
Όσοι βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς πίεσης συνήθως αντιδρούν υπερβολικά, μεγαλοποιούν τα πάντα -κυρίως τα αρνητικά -, είναι σε διαρκή υπερένταση χωρίς λόγο. Προσπαθείτε κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που σας δημιουργεί πίεση και στρες να αναρωτιέστε «πόσο σημαντικό είναι;».

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Φίλια ΜητρομάραΊσιδα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών | Ηρώων Πολυτεχνείου 87, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4535 078, Κινητό: 6978 069132